Parteneri

ECO ROM

Estuar

Asociatia Pro Fauna si Flora

Asociatia Culturala Momentum

SERVICII DE COLECTARE ULEI ALIMENTAR UZAT

Bineînţeles că starea mediului înconjurător, ce depinde numai şi numai de fiecare dintre noi, ne afectează în mod direct viaţa şi sănătatea noastră. Această temă “Un mediu curat – o viaţă sănătoasă”, ar trebui să fie o deviză pentru întreaga populaţie a globului,nu doar pentru firma noastra Intercom T&T. Este nevoie de mai multă atenţie şi de mai multă responsabilitate din partea fiecărui cetăţean pentru a trăi într-un mediu curat, pentru a respira aer curat, pentru a bea apă curată şi pentru a putea folosi condiţiile de viaţă pe care ni le oferă natura. Însă, se pare că oamenii tratează cu neglijenţă acest aspect important al vieţii lor, ceea ce duce la agravarea procesului de poluare şi distrugere a mediului şi implicit la distrugerea sănătăţii fiecăruia dintre noi şi a celor din jur.
Bufetele, cantinele, restaurantele mici sau mari, unitatile de prelucrare din industria alimentara sau alte unitati cu tehnologii asemanatoare, produc uleiuri sau grasimi vegetale uzate in cantitati considerabile.
Deşeurile de grasimi si ulei alimentar nu numai ca dăunează mediului inconjurator si omul, dar si depunerea acestora pe peretii sistemului de canalizare provoaca obturari regulate, efecte urat mirositoare, coroziune mai rapida si au influenta negativa asupra functionarii statiilor de epurare si duce pina la blocarea si distrugerea acestora.
Frecventa de curatire si intretinere a statilor de epurare, pompare, tevi si sistemul de canalizare creste de X5 decât ciclul normal. Aceasta duce la o crestere enormă a costurilor asupra comunităţii, ceea ce in final ne afecteaza pe noi toti.

Eliminarea acestor efecte nefavorabile,provenite din deseurile populatiei este posibila daca aceste deseuri sunt colectate, tratate , filtrate si reintroduse in circuitul economic sub alta forma.
Deseurile de ulei si grasimi vegetale sunt reciclabile ,din pacate majoritatea acestora ajung in sistemul de canalizare si hrana animalelor , ceea ce este cu desavarsire interzis prin lege in U.E..

Produceti deseuri de ulei alimentar uzat sau grasimi vegetale uzate si nu stiti ce sa faceti cu ele ?

Aveti probleme cu stocarea temporara a deseurilor de ulei alimentar uzat, lipsa spatiului ?

Problema transportului deseurilor de ulei alimentar uzat ?

Noi avem solutia ideala pentru Dumneavoastra !!!

Noi va punem la dispozitie recipiente de stocare temporara a deseurilor de ulei alimentar uzat sau grasimi vegetale uzate, cu capacitati de 18, 80, 600, 1000 litri. Maxim 30 mc pentru agenti economici producatori de cantitati mari.


Dorinta societatii Intercom T&T este de a informa si constientiza cetatenii, în ceea ce priveşte efectele nocive ale uleiului vegetal uzat, precum şi evidenţierea importanţei colectării acestuia.

Cum se procedeaza ….

Deseurile de ulei si grasimi comestibile uzate sau mai bine zis , uleiul, untura,margarina care o folosim la prajit in gospodarie , se pune de exemplu: intr-o sticla de plastic ( de 2 sau 5 litri ), galetusa , cutie de metal sau in ce doreste fiecare si se aduce la centrul nostru de colectare al deseurilor din Romania.

Foarte important sa nu amestecam uleiul uzat cu apa, uleiuri minerale , de motor, lichid de frana , transmisie , produse chimice , resturi alimentare sau alte deseuri ( este indicat sa se foloseasca o sita ), deoarece deseul de ulei nu mai poate fi prelucrat si reintrodus in circuitul economic sub alta forma.

Asiguram transportul gratuit al deseurilor pentru cetatenii care detin o cantitate minima de 30 litri deseuri de ulei alimentar uzat , deseu ulei vegetal,deseu vegetal ars, ulei expirat , grasimi uzate , untura , etc. Incarcarea deseurilor de ulei alimentar uzat va fi efectuata de catre angajati nostri. In cazul in care nu detineti recipiente adecvate stocari temporara sau transportul deseurilor de ulei vegetal uzat , va rugam sa contactati societatea Intercom T&T.

IMPORTANT !!!

ATUNCI CAND SCHIMBAM ULEIUL DIN FRITEUZA SAU TIGAIE , ACESTA SE LASA SA SE RACEASCA LA O TEMPERATURA DE MINIM 50 – 60 grade C SI DUPA ACEEA IL PUNEM IN RECIEPIENTUL DE STOCARE

ULEIUL INCINS PRODUCE ARSURI FOARTE GRAVE !!!

Intercom T&T Ploiesti poate colecta urmatoarele tipuri de ulei:

-Ulei alimentar uzat, folosit de floarea soarelui

- Ulei alimentar uzat, folosit de palmier

- Ulei vegetal uzat, folosit de rapita

- Ulei vegetal uzat, folosit de soya

- Ulei vegetal uzat, folosit de masline

- Ulei alimentar de floarea sorelui – expirat / stricat / ranced / nonconform

- Ulei alimentar de palmier expirat / stricat / ranced / nonconform

- Ulei vegetal de rapita – expirat / stricat / ranced / nonconform

- Ulei vegetal de soya – expirat / stricat / ranced / nonconform

- Ulei vegetal de masline – expirat / stricat / ranced/ nonconform

- Grasimi vegetale uzate

- Grasimi vegetale – expirate / sticate / nonconforme

- Untura de animale

- Margarina/Unt – expirat / stricat / ranced / nonconform

Ne-am amintit azi de o tema, nu neaparat noua, dar din pacate prea putin discutata sau prea greu de solutionat: uleiul, deseu alimentar.

Uleiul cu care gatiti acasa, sau grasimea care ramane in tava dupa o friptura reprezinta poluatori seriosi, care pot afecta solul, lasandu-l arid, sau pot infesta cantitati importante de apa, o data ce ajung in sistemul de canalizare.

Un litru de ulei ajuns intr-un lac poate polua un milion de litri de apa. Si noi ne dorim asta.In multe case din tari europene, colectarea uleiului este la fel de importanta ca cea a colectarii deseurilor din plastic,deseurilor de hartie,carton sau a deseurilor din sticla . Un recipient destinat acestei colectari poate fi un PET, un bidon sau o canistra. Indiferent unde este colectat uleiul, important este ca el sa nu ajunga in natura, ci sa fie predat la un centru specializat in colectarea lui.

Cercetand subiectul, am aflat ca, in Romania exista deja astfel de centre de colectare, inclusiv pentru persoane fizice. Din pacate capacitatea lor de colectare inca nu poate intampina confortul de a prelua uleiul direct de la populatie, cel putin nu de la toata lumea. Asa ca este util sa participam si noi, activ, deplasandu-ne la un centru de colectare atunci cand “se umple paharul”.

Nu uitati, la urmatoarea prajeala, sa pastrati uleiul intr-un recipient special si sa scapati apoi de el, responsabil !

Iata si cateva detalii cu privitarea colectarea uleiului si grasimilor alimentare pe raza judetului Prahova.

Pentru persoanele fizice care detin o cantitate minima de 30 litri deseuri de ulei alimentar uzat cei autorizati sa colecteze aceste deseuri se vor deplasa gratuit la domiciliul vostru.
Daca nu ati reusit sa colectati aceasta cantitate, va puteti deplasa voi la sediul lor din Str.Mihai Bravu, Nr.246 , Ploiesti de Luni pana Vineri intre orele 8.00 – 17.00

- Ulei alimentar uzat, folosit de floarea soarelui
- Ulei alimentar uzat, folosit de palmier
- Ulei vegetal uzat, folosit de rapita
- Ulei vegetal uzat, folosit de soya
- Ulei vegetal uzat, folosit de masline
- Ulei alimentar de floarea sorelui – expirat / stricat / ranced / nonconform
- Ulei alimentar de palmier expirat / stricat / ranced / nonconform
- Ulei vegetal de rapita – expirat / stricat / ranced / nonconform
- Ulei vegetal de soya – expirat / stricat / ranced / nonconform
- Ulei vegetal de masline – expirat / stricat / ranced/ nonconform
- Grasimi vegetale uzate
- Grasimi vegetale – expirate / sticate / nonconforme
- Untura de animale
- Margarina/Unt – expirat / stricat / ranced / nonconform

Ecologia ideilor

Intercom T&T SRL este o companie ce asigura servicii ecologice , transport, colectare,depozitare si comercializarea deseurilor periculoase si nepericuloase infiintata in anul 2007. Firma a apărut din dorinta de a oferi institutiilor publice, agentilor economici si persoanelor fizice servicii de ecologizare operative, ieftine și de calitate. Personalul calificat, cu vasta experiența în domeniu, dotat cu echipament ce permite aplicarea de soluții competente în timpul cel mai scurt, formează o echipă tânără si dinamică.
Societatea Intercom vă ofera servicii ecologice de calitate. Resursele materiale și umane de care dispunem, ne permite sa oferim o gamă largă de servicii.

Suntem o societate autorizata in ridicarea,colectarea,transportul,depozitare si comercializarea deseurilor periculoase si nepericuloase.Avem o gama variata în: colectarea deseurilor nepericuloase; recuperarea materialelor reciclabile sortate; colectarea, transportul si depozitarea deseurilor provenite din constructii; colectarea si epurarea apelor uzate; comert cu ridicata al deseurilor si resturilor; comert cu recipienti pentru colectarea deseurilor; comert cu produse de curatenie,colectarea, transportarea si eliminarea produselor animaliere,demontarea,dezasamblarea masinilor si echipamentelor industriale scoase din uz pentru recuperarea materialelor, colectarea,depozitarea si eliminarea deseurilor periculoase,balotarea,depozitarea si valorificarea deseurilor,maruntirea,granulare deseuri din material plastic,dezmembrarea componentelor cu continut de substante periculoase,dezansamblarea si reciclarea componentelor deseurilor periculoase si nepericuloase ce pot fi valorificate,decontaminarea a apei, solului, utilajelor, rezervoarelor si ambalajelor,colectarea deseurilor provenite din service auto (filtre ulei,filtre motorina si filtre de aer,parbrize,componente metalice si din material plastic,DEEE),colectarea,depozitarea pe categorii, tipuri a echipamentelor DEEE,colectare,dezmembrare condensatori industriali (fara continut de PCB-uri),decontaminare apa si sol prin metoda bioremedierii.

Strategia noastra are la bază relația cu clienții, cărora le asigurăm respect, calitate, promtitudine, servicii garantate pe termen lung, prețuri și condiții de plată avantajoase. Ne ghidam dupa două trasături esențiale si anume: Corectitudinea și Profesionalismul.
Misiunea noastră este să incheiem și să menținem parteneriate pe termen lung, din dorinta de a imbunatati continuu calitatea serviciilor oferite si a aduce plus valoare beneficiarilor nostri.
Urmărim să ne extindem continuu si sa gasim noi servicii adiacente serviciilor de baza, pentru a asigura beneficiarilor nostri o gama completa de servicii in domeniu. Dorim să păstrăm și să consolidăm relațiile cu partenerii de afaceri deja existenți și să extindem colaborările cu noi parteneri prin intermediul calității, promtitudinii și flexibilității noastre. Ne propunem să participăm la numeroase licitații privind lucrarile de salubrizare în vederea consolidării poziției castigate.
Ne-am inceput activitatea cu colectarea uleiului vegetal uzat, provenit din diverse surse,cum ar fi: deseuri provenite de la restaurante,deseuri provenite de la hoteluri,deseuri provenite de la baruri,deseuri provenite din hipermarketuri,deseuri provenite din autoserviri,deseuri provenite de la supermarketuri,deseuri provenite din moteluri.Este in continuare una din activitatile principale ale societatii noastre. Reteaua de colectare, a crescut treptat, ajungand sa acoperim intreaga tara.Cand spunem intreaga tara ne referim la deseurile din Romania,reamintindu-le pe cele mai utilizate: deseu plastic,deseu folie,deseu carton/hartie,deseu pet, deseu cauciuc,deseu lemn,deseu ambalaj,deseu sticla,deseu textile si anume toate tipurile de deseuri urbane sau deseuri rurale. Asiguram clientilor nostri recipienti din material plastic inchisi ermetic, in care pot colecta uleiul alimentar uzat, rezultat in urma prajirii sau conservarii alimentelor. De asemeni asiguram transportul deseului pana la cel mai apropiat centru de colectare si procesare.
Acvitatea de colectare si transport a apelor uzate a fost de la bun inceput intre serviciile noastre. Autospeciala, dotata cu pompa performanta permite aspirarea si curatarea celor mai dificile amplasamente: fose septice, puturi colmatate, statii de epurare, canale, conducte, etc.
In anul 2009 societatea INTERCOM T&T si-a extins activitatea cu cea de precolectare, colectare si transport a deseurilor municipale, inclusiv ale deseurilor toxice din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special, precum si colectarea si valorificarea deseurilor reciclabile (hartie, carton, mase plastic, metale si nemetale). Am reusit sa construim parteneriate solide cu autoritati publice si agenti economici ce au nevoie de serviciile noastre. Autogunoierele de transport deseuri sunt dotate cu sistem GPS pentru monitorizarea si optimizarea, cunoscand astfel, in timp real, ce fel si ce calitate are serviciul prestat beneficiarului.
Comercializam o gama larga de recipienti pentru colectarea deseurilor menajere si a celor reciclabile: europubelele cu capacitatea de 80 l, 120 l, 140 l, 240 l si 360 l; eurocontainere din plastic cu capacitatea de 660 l si 1100 l; recipienti speciali de 2,2 l si 5,5 l pentru colectarea uleiului alimentar uzat de catre persoanele fizice; recipienti speciali de 60 l, 120 l si 180 l pentru colectarea uleiului alimentar uzat de catre agenti economici; fose septice de diverse capacitati, agrementate si testate din punct de vedere tehnic; rezervoare de diverse capacitati pentru stocarea de lichide, inclusive pentru lichide alimentare provenite de la fabrici,societati comerciale.
Comercializam o serie de produse pentru curatenie, ce sunt indispensabile in toate sectoarele industriei, alimentatiei publice, comertului sau in intretinerea casei. Suntem direct importatori ai acestor produse pentru Romania. Inca de la primele livrari ale acestor produse catre clientii nostri existenti, ne-am convins ca indeplinesc asteptarile acestora si rezolva cu brio necesitatile pe acest segment.

Ca specialisti in colectarea responsabila fata de mediu si de reciclare a uleiurilor de gatit folosite şi a grasimilor, compania INTERCOM T&T poate pretinde cu mandrie ca este “modul corect” de dispunere a uleiurilor de gatit folosite de la restaurante, lanturi alimentare, puncte de vanzare de tip fast – food, mall-uri si fabricantii de produse alimentare.

Serviciile noastre previn mii de tone de ulei alimentar uzat sa contamineze solul, sa polueze apa sau sa ajunga in sistemul nostru de canalizare. Serviciile oferite sunt proiectate pentru a va oferi multumirea pe care o aduce eliminarea uleiului alimentar uzat si a grasimilor in cel mai responsabil mod fata de mediu.

De ce sa reciclam?

Uleiul alimentar si grasimile de origine animala, folosite la prepararea hranei, sunt factori de poluare pentru mediu, dar si factori degradanti pentru sistemele de canalizare.

Deseurile de acest fel, odata ajunse in reteaua de canalizare, cauzeaza costuri suplimentare de epurare pentru ca sistemele folosite la ora actuala in tara noastra nu preiau separat deseurile. Misiunea noastra INTERCOM T&T Ploiesti este de a contribui activ la conservarea, protectia şi imbunatatirea calitatii mediului inconjurator şi a sanatatii umane, prin utilizarea rationala a resurselor naturale, prin asigurarea de servicii complete de gestionare a deseurilor de uleiuri alimentare uzate, folosite sau expirate si implicit prin reintroducerea materiilor prime în circuitul economic.

Solutii complete de reciclare deseuri metalice si nemetalice

 1. Colectare Selectiva
 1. Colectare deseuri Ploiesti

Colectare deseuri reciclabile:

§ DESEURI FOLIE PE , PP

§ DESEURI CARTON

§ DESEURI HARTIE

§ LADITE si NAVETE

§ MOSOARE ,CASEROLE

Deoarece peste 90% din societăţile comerciale din România produc deşeuri tehnologice din mase plastice, colectarea acestor deşeuri, prelucrarea lor prin metoda regranulării şi reintroducerea acestora în circuitul economic s-au impus firesc, apariţia INTERCOM fiind foarte utilă.

 • Folie balotată natur şi colorată: LDPE, HDPE;
 • Polietilenă HDPE, LDPE (bidoane, navete, găleţi, butoaie, bavuri, dopuri, conuri textile);
 • Polipropilenă (lădiţe, bavuri, conuri textile);
 • Polistiren (casolete, role, obiecte de unică folosinţă, mosoare, umeraşe, etc.);
 • ABS (mosoare, carcase, bavuri etc.);
 • Cartuşe imprimantă;
 • PET transparent;
 • PET color;
 • CARTON si HARTIE

Reciclarea nu presupune eforturi suplimentare semnificative

Fata de alte metode ecologice, reciclarea este cea care presupune cel mai mic efort din partea consumatorilor. Deseurile menajere trebuie sortate inainte de a le arunca in containere separate pe tipul de deseu acceptat (plastic, sticla, hartie etc). Deci pentru consumatorul de rand reciclarea presupune doar putina atentie la sortarea deseurilor.

Aproape 45 % din deseurile casnice sunt ambalaje si materiale reciclabile. Aceasta cantitate a crescut in ultimii ani si va creste in continuare.

Fiecare dintre noi, ca reprezentant al comunitatii, are puterea si obligatia de a influenta procesul de ecologizare a propriului oras sau a zonei unde isi petrece vacanta. Solutia este la indemana noastra si consta in DEPOZITAREA SELECTIVA A DESEURILOR, in vederea reciclarii/revalorificarii lor.

De ce reciclarea?

Reciclarea materialelor refolosibile reduce consumul resurselor naturale (petrol, apa, energie) precum si nivelul emisiilor nocive in aer.
- 1 tona hartie recuperata salveaza 17 arbori maturi care produc in fiecare ora oxigenul necesar pentru 900 de oameni
- 1 tona masa plastica recuperata economiseste 8 tone petrol
- deseurile biodegradabile pe care le genereaza o gospodarie pot deveni pamant fertil pentru flori, gazon, spatii verzi, gradina de zarzavat sau pot acoperi ranile pamantului facute de constructii – demolari, de alunecari de teren sau de eroziune.

HARTIE/CARTON

Hartia este cel mai frecvent deseu intalnit in mai toate sferele de activitate si constituie o importanta sursa de fibre de celoloza. Sub forme diferite (hartie de scris, hartie de ambalaj, ziare, reviste, cataloage, deseuri postale, cutii sau alte ambalaje din carton simplu si ondulat de la produsele cosmetice, electrocasnice, pentru bauturi, inclusive ambalajele de tip TetraPak, etc.), hartia ocupa aproximativ 41% din totalul gunoiului menajer pe care il producem astazi.

Stiati ca…


- Hartia se biodegradeaza mult mai usor decat plasticul pentru ca este fabricata din celuloza?
- Fiecare tona de hartie reciclata poate salva 17 copaci?
- Este nevoie de un copac de 15 ani pentru a produce 700 pungi de hartie?
- Hartia si cartonul pot fi reciclate doar de 10 ori?
- Ziarele contin hartie reciclata in proportie de 50%?
- Saptamanal peste 500 000 de copaci sunt folositi pentru producerea a 2/3 din ziarele care nu vor mai fi reciclate niciodata?

Materiile prime utilizate prin fabricarea hartiei sunt: lemnul, celuloza, hartia veche. Hartia reciclata permite economisirea a aproximativ 25% din cantitatea de electricitate si a 90 % din cantitatea de apa (300 l) necesara pentru producerea a 1 kg de hartie alba. De asemenea, prin reciclarea deseurilor de hartie se elimina clorul toxic necesar producerii hartiei albe.

Oportunitati de reciclare

Hartia recuperata se foloseste in mod uzual la editarea de publicatii, realizarea unor produse pentru constructii, combustibili obtinuti din deseuri in amestec cu deseurile din plastic si lemn sau produse de tip asternut in crescatoriile de animale. Reciclarea hartiei salveaza un spatiu important in rampele de deseuri. Deseurile de hartie se predau in saci de plastic sau in baloti legati. Acestia pot contine toate tipurile de hartie tiparita.

PLASTIC

Acest produs are o pondere de folosire pe plan mondial foarte mare, datorita avantajelor pe care acesta le prezinta: pret de cost redus, greutate specifica redusa, manevrabilitate foarte mare, tehnologie de fabricatie ieftina. Plasticul reprezinta o problema foarte importanta pentru tara noastra.

Stiati ca …


- Aproximativ 30 % din plasticul produs este folosit pentru ambalare?
- Americanii arunca 2.5 milioane de recipiente de plastic in fiecare ora?
- Cu fiecare tona de plastic reciclat se economisesc intre 700 si 800 kg de petrol brut?
- Prin arderea plasticului se elimina substante care produc boli de plamani, iar intr-o perioada indelungata pot imbolnavi ficatul, rinichii si sangele?
- Pungile de plastic nu sunt biodegradabile; ajunse in ocean, aceste pungi determina moartea animalelor marine care se incurca in ele sau le inghit?
- Cerneala folosita pentru imprimarea pungilor contine cadmiu, metal foarte toxic, eliberat in aer odata cu arderea pungilor?
- Recicland o sticla de plastic se economiseste energie pentru functionarea unui bec de 60W timp de 6 ore?
- Din 10 PET-uri reciclate se poate fabrica un tricou sau 1 m2 de covor?
- Din 50 PET-uri se poate face un pulover?

Ambalajele din materiale plastice nu sunt biodegradabile. Cresterea consumului acestora, mai ales in ultimii 10 ani, a adus la sporirea alarmanta a numarului de ambalaje aruncate iresponsabil in natura. Prin colectarea si reciclarea acestora, se reduce impactul negativ asupra mediului inconjurator.

Oportunitati de reciclare

Plasticul poate fi folosit pentru: fibre de poliester (75%), folosite la randul lor ca materie prima pentru covoare, tapiterii, jucarii, pasle pentru industria textile, industria auto, folie industriala, chingi, benzi, noi ambalaje PET alimentare si nealimentare. Avantajele produselor realizate din plasticul reciclat constau intr-un cost de fabricatie mai ieftin fata de cele realizate din materii prime.

STICLA

Reciclarea sticlei este o istorie fara sfarsit. Spre deosebire de materialele plastice sau hartie sticla aruncata poate fi reciclata la nesfarsit.Stiati ca…


- Sticla poate fi reciclata la nesfarsit fara sa-si piarda din calitati?
- Sticla ce trebuie folosita pentru recipienti noi trebuie sa fie sortata dupa culoare, sa nu fie murdara si sa nu contina agenti de contaminare?
- Sticla are nevoie de 1 milion de ani pentru a se descompune in bucatele mici?
- Reciclarea sticlei reduce poluarea de fabricare cu 75% si poluarea aerului cu 14-20%?
- Reciclarea unui borcan de sticla economiseste energie suficienta pentru alimentarea unui bec de 100W timp de 4 ore?
- Reciclarea unei tone de sticla economiseste 1,2 tone de materii prime (soda, nisip, feldspat) si energie in proportie de 25%?
- Recipientii de sticla pot fi refolositi in medie de 25-30 de ori inainte de a se sparge, fiind apoi reciclati in recipienti noi, aproape la infinit?
- Multi recipienti din sticla incorporeaza deja cioburi de sticla reciclata (bucati mici de deseuri de sticla), de aceea nu se poate face o comparatie intre recipientii de sticla utilizata pentru prima data si recipientii alcatuiti in totalitate din material reciclat?

Sticla se produce folosind urmatoarele materii prime: nisipul de cuart, calcarul, soda (produs poluant). Reciclarea sticlei menajeaza mediul si economiseste in timp bogatiile naturale, apa si electricitatea. Sticla este 100% reciclabila, recuperarea ei salvand un volum important de resurse energetice.

Oportunitati de reciclare

Producatorii de recipiente din sticla prefera sa introduca cioburile in materialul brut deoarece temperatura din cuptor se reduce semnificativ. Praful de sticla care nu mai poate fi utilizat la fabricarea altor recipiente poate fi valorificat prin realizarea vatei de sticla, material foarte utilizat in izolarea termica si fonica. Sticla ce trebuie folosita pentru recipiente noi trebuie sa fie in general sortata dupa culoare si trebuie sa nu contina contaminanti cum ar fi murdarie, roci, ceramica, farfurii rezistente la temperaturi mari sau alte produse din sticla.

ALUMINIU

Multe bunuri si ambalaje sunt fabricate din metale - tabla, otel si in special aluminiu. Reciclarea aluminiului salveaza 95% din energia necesara producerii lui.

Stiati ca…


- Aluminiul este 100% reciclabil?
- Un televizor poate functiona trei ore in continuu cu energia economisita prin reciclarea unei cutii de aluminiu?
- Recicland 1 kg de aluminiu se salveaza 4 kg de chimicale si 14 kwh de electricitate?
- Folia de aluminiu reciclata este folosita pentru a face diferite piese pentru masini noi?

Aluminiul este cel mai valoros dintre produsele casnice reciclate. Din recipientele de bauturi din aluminiu se realizeaza noi produse cu aceeasi destinatie si cu un consum energetic incomparabil mai mic. Pentru fabricarea unui produs nou din metal reciclat se economiseste intre 74% si 95% din energia necesara realizarii aceluiasi produs din resurse primare. Daca reciclam o doza de aluminiu vom economisi energie suficienta pentru producerea altor 20 de doze reciclate.

Oportunitati de reciclare

Dozele aduse la centrele de colectare sunt concasate, balotate si transportate la unitatile centrale de procesare. La instalatiile de recuperare, cutiile zdrobite sunt incalzite initial pentru indepartarea umiditatii si apoi sunt incarcate intr-un cuptor de retopire. Metalul care rezulta este transformat in lingouri care apoi sunt transferate in alta unitate de procesare si trase in foi subtiri. Aceste foi pot fi refolosite pentru diferite utilitati, in functie de necesitatile pietei. In aceste etape de obtinere a lingourilor, respectiv foilor metalice, se va reduce semnificativ utilizarea resurselor naturale.

Reciclarea deşeurilor s-a dezvoltat constant şi se realizează într-o gamă largă, atât pentru deşeurile menajere cât şi pentru cele industriale. Aproape toate materialele pot fi reciclabile. Cele mai cunoscute sunt plasticul, sticla, hârtia şi metalele. O provocare în domeniul reciclării o reprezintă revalorificarea materialelor plastice.

Dintre materialele plastice cele mai folosite sunt PET (polietilen tereftalat), HDPE (polietilena de înaltă densitate), LDPE (polietilena de joasă densitate), PVC (policlorura de vinil), PP (polipropilena), PS (polistiren), ABS (acrilonitril butadien stiren copolimer).

Aceste materiale se folosesc la obţinerea de sticle pentru băuturi acloolice şi nealcoolice, borcane şi sticle pentru produse alimentare, pentru detergenţi şi produse cosmetice, pungi, saci, sacoşe, ambalaje transparente alimentare şi nealimentare, tuburi de medicamente, produse din industria construcţiilor ca ţevi, fitinguri, apărători, dale, produse din piele sintetică şi alte multe aplicaţii.

Procesul de reciclare presupune un lanţ de activităţi:

 • colectare
 • sortare
 • măcinare
 • spălare
 • regranulare
 • suflare
 • injecţie

şi o linie complexă de maşini şi echipamente:

 • benzi pentru sortare
 • mori
 • echipamente de curăţare şi spălare
 • regranulator


Colectarea se realizează:

 • în centre special amenajate ce au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor;
 • de către persoane fizice care adună deşeuri menajere şi industriale de la micii producători;
 • de către producători care prin activitatea pe care o desfăşoară obtin resturi ce pot fi reciclate.

Sortarea deşeurilor reprezintă o etapă esentială în procesul de reciclare, ea asigură puritatea produsului final.

Sortarea poate fi :

· manuală,

· automată

· mixtă.

În general, materialele sunt sortate manual de către personalul special instruit, în funcţie de natura lor. Unele mase plastice pot părea identice, dar de fapt sunt grupe de material diferite, cu o structură moleculară diferită. Amestecul maselor plastice nu face reciclarea viabilă. Prin urmare se impune o atentă analiză a componenţei chimice a materialului reciclabil.

Sortarea automată foloseşte ca detectori raze NIR şi/sau raze X. Utilizarea razelor NIR are avantajul că recunoaşte diferite tipuri de plastic (PS,PVC, PP), în timp ce detectorii cu raze X pot scana şi îndepărta doar PVC. Detectorii cu raze NIR garantează o separare a materialelor de 96% faţă de nivelul iniţial de contaminare, iar detectorii cu raze X asigură o separare de 99% a PVC- ului de celelalte materiale.

Spălarea presupune o etapă de îndepărtare a murdăriei şi a altor contaminări ale plasticului. Dacă contaminarea este cu material precum ulei, clei sau alte materii lipicioase, spălarea necesită utilizarea unor detergenţi speciali, iar dacă este cu material precum hârtie, nisip depus pe suprafaţă, detergenţii sunt inutili.
Utilajul este prevăzut cu un cilindru de spălare în care sunt introduşi fulgii de plastic, care rotiţi cu mare viteză generează o mişcare a pompei centrifuge, a rotorului granulatorului şi a uscării centrifuge, eliminând impurităţile de pe suprafaţa fulgilor de plastic.
Materialul pentru a putea fi transformat in granulă trece mai intâi prin moară unde este mărunţit. În cazul în care materialul este de dimensiuni mai mari, este folosit shredderul şi apoi moara pentru a toca materialul.

Extrudarea este un procedeu de transformare a unui material într-un conţinut omogen şi moale prin amestecare şi încălzire (mecanică şi termică). Într-un cilindru materialul comprimat este împins spre un filtru pentru a se da forma materialului. Acest procedeu permite obţinerea unor produse semi-finite de diverse forme.


Suflarea - materialul odată extrudat trece într-o matriţă de formare unde este suflat aer, obţinându-se astfel obiecte convexe.

Injecţia - într-o primă etapă materialul este comprimat într-un cilindru de un şnec, fiind omogenizat prin amestec şi încălzire. În a doua etapă materialul este expulzat într-o matriţă răcită. Acest procedeu permite obţinerea produselor finite şi semi finite de forme complexe care de cele mai multe ori nu pot fi realizate prin extrudare (ex. preformele de sticlă).

Peste 1.3 milioane de angajati din institutiile publice din tara vor colecta selectiv deseurile de ambalaje din aceasta toamna, in urma adoptarii unei legi in acest sens si a pornirii unei campanii de informare si responsabilizare. Campania, intitulata “Legea 132/2010 – Institutiile publice colecteaza selectiv” este organizata de Comisia de Mediu din Camera Deputatilor, Asociatia Green Revolution, cu sprijinul Garzii de Mediu, Agentiei Nationale de Protectia Mediului (ANPM), Eco-Rom Ambalaje si Asociatiei Green Area Aceasta debuteaza cu un proiect pilot in sase institutii publice. Astfel, Ministerul Educatiei, Sanatatii, Administratiei, Senatul si Presedintia. Din toamna, ele vor colecta selectiv deseurile de ambalaje, direct, numind o persoana responsabila de asta sau indirect, atribuind responsabiltatea unui operator specializat.

Potrivit legii care a intrat in vigoare in august, toate deseurile colectate astfel vor fi reciclate. Initiativa legislativa prevede si amenzi. Astfel, dupa cum a explicat presedintele Comisiei de Mediu din Camera Deputatilor, Sulfina Barbu, care este si initiatoarea legii, sanctiunile financiare pornesc de la 500 de lei si pot ajunge la 10.000 de lei.

Amenzile sunt impartite pe categorii: intre 500 si 1.000 de lei pentru conducatorii institutiilor care nu asigura buna desfasurare a proiectului sau care nu incheie un contract de predare a deseurilor si intre 5.000 si 10.000 de lei pentru operatorii care nu preiau deseurilor colectate selectiv sau le preiau la gramada.

Educatie ecologica de la varf in jos

Sistemul va functiona in toate institutiile locale subordonate celor centrale in care este demarat proiectul pilot.
“Daca o parte din aceste masuri vor fi realizate si acasa, atunci putem spune ca legea va educa in spiritul ecologic intre 1 si 4 milioane de romani”, a declarat Raluca Fiser.
Dar pentru ca sistemul sa functioneze bine, este nevoie si de controale, pe care le va efectua Garda de Mediu din noiembrie. Pana atunci, echipa care va derula campania de informare si responsabilizare programata pe opt luni, va merge din doua in doua saptamani in institutiile publice pentru a monitoriza implementarea proiectului.
“Am convingerea ca daca functionarii publici vor avea aceasta deprindere la serviciu, o vor duce si acasa”, a spus Sulfina Barbu, initiatoarea proiectului legislativ. Ea a adaugat ca odata cu demararea proiectului si a cresterii ratelor de colectare si reciclare se vor crea noi locuri de munca in companiile specializate in asta.
“Era absolut necesar ca mediul public sa faca un efort”, a subliniat parlamentarul PD-L, precizand ca, pana in prezent, tintele de colectare si reciclare au fost realizate de mediul privat.

La randul ei, ANPM va dezvolta o aplicatie online de monitorizare a datelor de colectare selectiva.Amenzi de 200.000 euro pe zi pentru tintele ratate

Fiecare institutie publica va decide cum va colecta selectiv deseurile. Angajatii pot sorta deseurile de ambalaje fie in saci, cutii de carton (pentru hartie) sau pot cumpara cosuri de birou sau containere colorate. Important de stiut este ca deseurile din plastic si aluminiu se arunca in cosul galben, hartia si cartonul in cel albastru si sticla in cel verde.
Anual, pana in 2013, obiectivele de colectare selectiva si reciclarea a deseurilor din ambalaje pe care le are Romania cresc gradual, pana ajung la standardele europene.
Spre exemplu, anul acesta obiectivele de reciclare a hartiei sunt la 60%, a plasticului 14%, a sticlei la 44% si a metalelor la 50%, a declarat directorul EcoRom, Sorin Popescu.
Daca Romania rateaza tintele de valorificare si reciclare pe care le are o paste, prin 2015, procedura de infringement si risca, daca aceasta este declansata si aplicata pana la capat, amenzi de 200.000 de euro pe zi, pentru fiecare obiectiv neindeplinit.
Tinta de reciclare pentru 2013 este de 60% si aceasta presupune ca, in fiecare an, ponderea de deseuri colectate de la populatie sa creasca semnificativ. Anul trecut, cu ajutorul containerelor puse la dispozitie de EcoRom Ambalaje, au fost colectate 12.000 de tone de deseuri de ambalaje.

De ce sa colectam selectiv:

Plasticul

* Reciclarea plasticului reduce consumul de apa si reduce generarea de CO2 de 2,5 ori
* Cu fiecare tona de plastic reciclat se economisesc intre 700 si 800 de tone de petrol brut
* Din deseurile de ambalaje din plastic se obtin: fibre pentru covoare, material de umplutura pentru jucariile din plus, materiale izolatoare pentru saci de dormit, carcase pentru CD-uri
* Se pot recicla recipientele pentru bauturi, cele pentru produse lactate, ale produselor cosmetice si detergentilor, caserolele din plastic si polistiren si pungile de plastic
* Nu se colecteaza selectiv capacele recipientelor care nu sunt din plastic, ghivecele de plastic, produsele mixte (combinatii de plastic si metal)

Hartia

* O tona de deseuri de hartie salveaza cinci arbori cu o vechime de 80-100 de ani, sau aproximativ cinci metri cubi de masa lemnoasa necesara fabricarii unei cantitati echivalenta de celuloza
* Economie de energie: prelucrarea maculaturii se realizeaza cu un consum energetice de 2-3 ori mai redus decat in cazul folosirii fibrelor celulozice
* Un copac absoarbe pana la 27 de kilograme de substante poluante intr-un an
* Este nevoie de un copac de 15 ani pentru a produce 700 de pungi de hartie
* Se pot recicla ambalajele de hartie si carton, cutiile de carton pentru bauturi
* Nu se colecteaza selectiv hartia cerata si produsele mixte (hartie combinata cu metal)

Sticla

* Reciclarea unei tone de ambalaj din sticla permite economisirea a 660 kg de nisip, consumul de energie al unui locuitor timp de o luna, consumul menajer de apa al unui locuitor pe o perioada de patru zile
* Se pot colecta selectiv sticlele de bauturi si recipientele de produse alimentare, dar nu si geamurile, oglinzile, ghivecele, becurile si paharele.

Metalul

* Metalul se arunca in aceeasi pubela cu plasticul, cea marcata cu culoarea galben
* Se recicleaza dozele de bauturi si recipientele de conserve

S.C INTERCOM T&T ofera servicii de colectare, achizitionare, transport si Evidenta Gestiuni Deseurilor de uleiuri si grasimi vegetale uzate, conf. H.G. 856/2002, H.G. 1061/2008 . Firma pune la dispozitie, recipienti necesari precolectarii si stocarii temporare a deseurilor de ulei alimentar uzat, deseuri de uleiuri vegetale uzate, ulei de palmier uzat, ulei de floarea soarelui uzat, ulei si grasimi vegetale uzate, asiguram transport in cazul de cantitati mari de ulei uzat, ulei alimentar uzat, ulei de palmier, ulei de floare , ulei vegetal nonconform, ulei palmier expirat, ulei de floarea soarelui expirat.
Colectare uleiuri vegetale uzate , transport uleiuri vegetale uzate, uleiuri vegetale, uleiuri uzate, colectare uleiuri uzate, transport uleiuri uzate, achizitie ulei palmier uzat , achizitie ulei floarea soarelui expirat, achizitie grasimi palmier uzat, deseuri ulei uzat, colectare deseuri ulei uzat, transport deseuri ulei uzat, servicii colactare ulei uzat, achizitie deseuri uleiuri uzate, colectare deseuri, achizitionare uleiuri expirate, achizitionare uleiuri vegetale uzate, colectare uleiuri vegetale nonconforme, colectare grasimi vegetale , cumpar ulei floarea soarelui, achizitie ulei palmier uzat.

Am dezvoltat prima retea nationala de colectarea a deseurilor de ulei alimentar uzat ( ars ). Ulei vegetal si grasimi comestibile expirate , grasimi vegetale uzate, arse sau expirate.
In 2010 societatea deschide Primul centru autorizat care colecteaza gratuit de la persone fizice uleiuri vegetale uzate, ulei de palmier uzat, ulei de floarea soarelui uzat, ulei si grasimi vegetale uzate, asiguram transport in cazul de cantitati mari de ulei uzat, ulei alimentar uzat, ulei de palmier, ulei de floare , ulei vegetal nonconform, ulei palmier expirat, ulei de floarea soarelui expirat,

Colectare de uleiuri vegetale uzate, ulei de palmier, ulei demMasline, ulei de cocos, uleiuri vegetale expirate.

Cea mai mare companie de colectare uleiuri vegetale uzate, toate serviciile sunt absolut gratuite.

Colectare, transport, ELIMINARE, NEUTRALIZARE si DEPOZITARE temporara a deseurilor industriale; TRATAREA si DECONTAMINAREA solurilor poluate cu hidrocarburi; preluare si valorificare uleiuri uzate; eliminare slamuri, preluare condensatori; dezafectari parcuri petroliere, ecologizari decantoare si curatiri bazine de produse petroliere, etc.

OFERTA PRODUSE SERVICII : colectare deseuri petroliere, preluare uleiuri auto uzate, valorificare deseuri petroliere, eliminare deseuri petroliere, tratare sol, decontaminare sol, preluare pamant contaminat, ecologizare statie carburanti, ecologizare bazine, dezafectare parc petroliere, curatare rezervoare, ridicare filtre ulei, neutralizare reziduuri petroliere, preluare condensatori cu pcb etc.

Firma autorizata de colectare a deseurilor de ulei si grasimi vegetale

OFERTA PRODUSE SERVICII:: Colectam uleiuri si grasimi vegetale uzate rezultate din industria alimentara.

Societate autorizata pentru colectarea si transportul deseurilor industriale

OFERTA PRODUSE SERVICII ::Colectare si transport reziduuri petroliere, uleiuri uzate, deseuri de solventi si vopsea, emulsii uzate, acumulatori cu plumb, filtre de ulei si toate tipurile de deseuri indutriale.


Consultanta in Managementul deseurilor

Societatea Intercom T&T face parte dintr-un grup de firme specializate în domeniul petrolier și al uleiurilor minerale. Deținem o bază logistică în conformitate cu toate normele europene de mediu și siguranță.
De asemenea, societatea noastră oferă servicii ecologice industriale, constând în colectare și tratare reziduri petroliere, uleiuri minerale, curățare bazine, intervenție în cazul unor accidente ecologice.

Propunerea noastră de colaborare constă în serviciul de preluare a uleiurilor minerale uzate, prin punerea la dispoziție de recipienți speciali de și asigurarea tranportului acestora cu mașinile noastre autorizate în acest sens.
Ridicarea deșeurilor de uleiuri minerale se va face la cerere sau la un termen convenit de ambele părți și se va efectua în conformitate cu normele de mediu și de siguranță din țara noastră.

În speranța că veți găsi intersantă oferta noastră, vă rugăm să ne contactați la oricare din numerele și adresele prezentate. Suntem deschiși oricărui dialog în vederea începerii unei colaborări reciproc avantajoase.

OFERTA PRODUSE SERVICII : colectare reziduuri petroliere, ecologizari, decontaminari , curatare rezervoare combustibil, interventie accidente ecologice, ulei uzat auto, ulei uzat motor, ulei uzat transmisie, ulei uzat hidraulic, ulei uzat compresor, ulei uzat transformator, ulei uzat vid, ulei uzat santina, regenerare uleiuri hidraulice, regenerare uleiuri compresor, regenerare uleiuri transformator, colectare ulei colectare.

Societate autorizata de APM pentru colectare si transport deseuri periculoase si nepericuloase din diverse domenii de activitate.

OFERTA PRODUSE SERVICII : Preluare filtre ulei; uleiuri uzate auto , uleiuri vegetale, slamuri, namoluri, cleiuri, cauciucuri, slamuri si namoluri industriale, resturi de vaseline, emulsii, deseuri de coloranti, cerneluri, vopseluri si lacuri, tonere si solventi, pamanturi imbibate cu substante periculoase, reactivi de laborator expirati, deseuri de ambalaje contaminate, cartoane, deseuri textile etc.

DECONTAMINARE SI ECOLOGIZARE: colectare de deseuri chimice direct din bazine, rezervoare, lagune, bataluri; preluarea filtrelor de ulei.

Colectare deseuri de ulei uzat(auto+vegetal), filtre de ulei, slamuri si namoluri cleiuri, lacuri, resturi de vaseline, emulsii, deseuri de coloranti, vopseluri, tonere si solventi, pamanturi imbibate cu substante periculoase, reactivi de laborator expirati, ambalaje contaminate etc. Colectare, recuperare deseuri industriale, in vederea tratarii si eliminarii

Intercom este implicata in activitati de decontaminare, colectare/preluare, depozitare temporara si transport spre eliminarea finala a unei game largi de deseuri industriale periculoase si nepericuloase, inclusiv deseuri medicale si medicamente expirate.

OFERTA PRODUSE SERVICII :

COLECTARE SI TRANSPORT DE DESEURI: uleiuri uzate, filtre de ulei, slamuri si namoluri industriale, resturi de vaseline, emulsii, deseuri de PE si PP, deseuri de coloranti, vopseluri, tonere si solventi, pamanturi imbibate cu substante periculoase, catalizatori, reactivi de laborator expirati, deseuri de ambalaje contaminate etc.


DECONTAMINARE SI ECOLOGIZARE: colectare de deseuri chimice direct din bazine, rezervoare, lagune, bataluri; demontarea si decontaminarea filtrelor de ulei; neutralizarea deseurilor provenite de la functionarea CET-urilor etc.

Obiect de activitate: colectare, recuperare deseuri industriale, in vederea tratarii si eliminarii

OFERTA PRODUSE SERVICII :

1.curatirea rezervoarelor, statiilor de pompare carburanti si combustibili lichizi cat si a centralelor termice:preluare, curatire, decontaminare bazine.transport materiale infestate.
2.preluare bazine:decopertarea acestora, ridicarea cu macaraua, acoperirea gropilor cu sol fertil, transportul bazinelor
3.recuperare deseuri in vederea tratarii si eliminarii :uleiuri uzate si reziduri petroliere, materiale izolante cu continut de azbest, sticla, plastic, textile, lemn(contaminate)alti solventi organici, lichide de spalare si solutii muma, vata minerala, praf unic de stingere, slam, sol infestat.

Firma ce activeaza in domeniul managementului integrat al mediului, autorizata de Agentia de Protectie a Mediului pentru a se ocupa cu colectarea, transportul, depozitarea, tratarea si reciclarea deseurilor din materiale plastice, hartie, carton, electrice si electronice ( DEEE ) scoase din uz.
Principalul nostru obiectiv este obiectiv este prevenirea producerii de deşeuri din materiale plastice, hartie, carton si de echipamente electrice şi electronice, precum şi refolosirea, reciclarea şi alte forme de valorificare a acestora, astfel încât să se reducă volumul de deşeuri eliminate.
Urmarim continuu îmbunătăţirea performanţelor privind protecţia mediului şi sănătăţii populaţiei prin acţiunile desfăşurate de toţi operatorii implicaţi în ciclul de viaţă al ambalajelor, reperelor industriale din material plastic, hartie, carton, al echipamentelor electrice şi electronice - producători, importatori, distribuitori, utilizatori finali.

OFERTA PRODUSE SERVICII

Oferim servicii de:
- Colectare, transport, depozitare, tratare, reciclare materiale plastice sub orice forma ( deseuri post productie, repere industriale, defecte productie, post utilizare ).
- Colectare, transport, depozitare, tratare, reciclare electrice-electrocasnice ( DEEE ) sub orice forma - defecte, casate, uzate.
- Regranulare materiale plastice ( folie, repere post productie provenite de la utilaje de suflare-injectie ) in vederea obtinerii de granule reciclate ce pot fi reutilizate in procesul de productie.
- Vindem regranulat LDPE / HDPE natur si colorat
-Vindem tocatura HDPE obtinut din material post productie industria auto fara contact cu uleiuri, solventi sau alte materiale
- Vindem macinatura PP din repere post productie industria auto
- Vindem macinatura ABS, PA, etc / PMG /

Colectare uleiuri alimentare uzate // Biodiesel //

Colectam ULEIURI SHELL : TELLUS , TELLUS S , TELLUS T , OMALA , ALVANIA , CORENA , THERMIA , RIMULA , DONAX , SPIRAX , GADINIA , DARINA, DROMUS , ADRANA , TONNA T , TURBO T , CLAVUS , MORLINA, ONDINA, CASSIDA .
Uleiuri PANOLIN :HLP SYNTH , TURWADA ,
UleiurI AGIP : OSO, ARNICA, .BETULA, BLASIA , EXIDIA, OBI, SOLARIA.
Uleiuri MO :Tr.30, H46 , ANTIGEL CONCENTRAT, // PANOLIN , KLEENOIL, SHELL , AGIP, MOBIL, ARAL, TOTAL

COLECTAREA ULEIURILOR VEGETALE UZATE
COMERCIALIZARE BIODIESEL

OFERTA PRODUSE SERVICII : COLECTAREA LA NIVEL NATIONAL DE ULEIURI VEGETALE UZATE, EXPIRATE, LOTURI NECONFORME.


Dorim colaborare cu societati colectoare de uleiuri vegetale uzate, producatori ( fabrici de uleirui, cantine, restaurante) si incheirea de contracte pe termen lung la nivel national.
Cautam distribuitori pentru comercializare:

Biodiesel

uleiuri de palmier
ulei de floarea soarelui
ulei de rapita
ulei vegetal ars

RECICLARE DESEURI CERCETARE DEZVOLTARE

OFERTA PRODUSE SERVICII :COLECTARE VALORIFICARE ANVELOPE UZATE

OFERTA PRODUSE SERVICII :: Uleiuri uzate minerale si reziduuri petroliere. Pentru furnizorii din Ploiesti, Prahova, punem la dispozitie recipienti de stocare si transport ADR. Pentru celelalte judete oferim solutii de transport autorizate ADR,ulei uzat mineral si reziduuri petroliere.

Suntem o societate care putem oferi solutii in domeniul colectarii, si eliminarii uleiurilor si grasimilor comestibile rezultate in urma activitatilor de preparare a mancarurilor. Pentru mai multe detalii si informatii cu privire la ce putem oferi, vizitati si site-ul nostru
In speranta ca produsele si serviciile noastre sunt interesante si pot aduce un suport in desfasurarea activitatilor dumneavoastra, propun sa stabilim o intalnire in cadrul careia sa va prezentam mai pe larg solutiile pe care le oferim si identifica oportunitati de colaborare in viitor

OFERTA PRODUSE SERVICII::

- Colectare uleiuri si grasimi comestibile
- Colectare deseuri periculoase
- Colectare deseuri nepericuloase

Oferta noastră constă în preluarea filtrelor uzate de la punctul, dumneavoastră de lucru la cel mai mic , transportul gratuit. Preţul poate fi negociat în funcţie de cantitate şi termen de plată. Serviciile noastre se adresează mai multor sectoare de activitate cum ar fi service auto, operatori economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de tratare a vehiculelor scoase din uz, industrie, construcţii, transporturi, etc.

OFERTA PRODUSE SERVICII : Colectare deşeuri ca:
- filtre ulei uzate ,
- filtre motorină, benzină, polen, etc.,
- filtre aer ce conţin în componenţă şi părţi metalice, în vederea valorificării acestora în condiţiile ecologice cu respectarea strictă a legislaţiei în vigoare.

-colectare si recuperare deseuri nemetalice si periculoase.

OFERTA PRODUSE SERVICII :: Deseuri cauciuc, mase plastice, carton, sticla.
Deseuri periculoase: uleiuri, solventi, slamuri petroliere.

Intercom Ploiesti este o companie cu capital integral privat, romanesc, fiind infiintata in anul 2007; este autorizata de catre Agentia Nationala pentru Protectia Mediului Prahova pentru gestionarea, colectarea, si comercializarea deseurilor de ulei alimentar uzat.

Societatea Intercom Prahova este specializata pe colectarea si transportul deseurilor de ulei alimentar uzat, expirat si grasimi comestibile uzate, dispune de autovehicole autorizate dotate cu toate utilitatile necesare transporturilor precum si de personal calificat in manipularea si transportul deseurilor de ulei alimentar uzat si grasimi vegetale uzate.

Avantajele pentru dumneavoastră sunt multiple:
-colectarea uleiului se face GRATUIT de la sediul dumneavoastră;
-beneficiați de recipiente GRATUITE pentru stocarea temporară a uleiului ;
-aveți dovada respectării legislației de mediu;
-scăpați de cheltuiala de eliminare a uleiului folosit;
-beneficiați de publicitate gratuită și de o imagine publică favorabilă;

Procedura nu presupune costuri şi nu necesită efort din partea dumneavoastră.OFERTA PRODUSE SERVICII :

- colectarea si transportul deseurilor de ulei alimentar uzat, expirat si grasimi comestibile uzate

-colectare deseuri:sticla, plastice, hartie, carton, peturi

-colectare, reciclare deseuri hirtie, carton, folie PVC, PET-uri

OFERTA PRODUSE SERVICII : Colectare deseuri de ambalaje generate din fluxul comercial si din achizitii de la populatie

Intercom societate comerciala cu capital integral privat.

OFERTA PRODUSE SERVICII : colectare, valorificare, depozitare, transport si comercializare deseuri industriale reciclabile metalice si nemetalice, inclusiv acumulatori uzati, colectare si dezmembrare autovehicule scoase din uz; comercializare materiale de constructii

Servicii ecologice de colectare si reciclare deseuri electrice si electronice DEEE in Bucuresti si vecinatati. Puteti aduce deseurile electrice la centrele de colectare electrice din Bucuresti si Mogosoaia sau ne puteti chema la sediul Dvs. si le preluam gratuit.

OFERTA PRODUSE SERVICII : colectare deseuri electrice, reciclare deseuri electrice, transport deseuri periculoase.

Oferim servicii de colectare deseuri electrice in vederea tratarii si reciclarii in Ploiesti Prahova si vecinatati. Puteti aduce deseurile electrice la centrele de colectare deseuri din Ploiesti, Prahova sau ne puteti contacta si trimitem o echipa la sediul Dvs. // deseuri electrice, tehnica de calcul, birotica, frigidere, televizoare, aparate aer conditionat, fotocopiatoare, electrocasnice, corpuri de iluminat

Intercom este infiintata in 2007, cu obiect de activitate colectare si valorificare deseuri de mase plastice.

OFERTA PRODUSE SERVICII : Colectare si valorificare mase plastice.
Baloti de PET, folie (LDPE), PP.

colectare deseurilor feroase si neferoase

OFERTA PRODUSE SERVICII :: colectare deseurilor feroase si neferoase, a maselor plastice, sticla , peturi, carton, hartie, fier,otel,fonta, cupru, aluminiu

Intercom firma de colectare , transport si eliminare finala deseuri

OFERTA PRODUSE SERVICII :: OFERIM SERVICII DE COLECTARE , TRANSPORT, ELIMINARE PENTRU DESEURI INDUSTRIALE PERICULOASE SI NEPERICULOASE , DESEURI MEDICALE , PAMANT INFESTAT, ECOLOGIZARE PLATFORME INDUSTRIALE , CURATARE BAZINE METALICE. DEZINSECTIE, DEZINFECTIE, DERATIZARE // OFERIM SERVICII DE COLECTARE , TRANSPORT, ELIMINIARE PENTRU DESEURI INDUSTRIALE PERICULOASE SI NEPERICULOASE , DESEURI MEDICALE

OFERTA PRODUSE SERVICII :: Colectare ulei alimentar vegetal uzat, palmier , floarea soarelui, ulei expirat, ulei de la rotisor etc

Mai jos va prezentam oferta noastra pentru colectarea uleiului vegetal uzat (cod deseu 20 01 25 - uleiuri si grasimi comestibile):

Oferim:
- Recipienti curati la schimb (40 l, 60 l, 1000 l)
- Traseu saptamanal / lunar
- Anexa 3 pentru Autoritatea de Mediu

SOCIETATE COMERCIALA CU SEDIUL IN Ploiesti, CARE ISI DESFASOARA OBIECTUL DE ACTIVITATE, COLECTAREA DE DESEURI DE TIP MATERIALE PLASTICE, STICLA, HARTIE SI CARTON, ALUMINIU SI ULEI VEGETAL UZAT, ORIUNDE CLIENTII NOSTRII AU NEVOIE DE SERVICIILE NOASTRE.
OFERTA PRODUSE SERVICII :: COLECTARE ULEI VEGETAL UZAT
COLECTARE MASE PLASTICE
COLECTARE ALUMINIU, STICLA
COLECTARE HARTIE SI CARTON
// DESEURI DE TIP ULEI VEGETAL UZAT, MASE PLASTICE, ALUMINIU, STICLA SI CARTON

colectare deseuri

OFERTA PRODUSE SERVICII : colectare deseuri:sticla, plastice, hartie, carton, peturi.

S.C. Intercom T&T S.R.L. achizitioneaza deseuri neferoase (sticla, plastic, lemn)

OFERTA PRODUSE SERVICII :: colectare si vanzare deseuri plastic, sticla

Societate autorizata in colectarea deseurilor feroase si neferoase, plastic(deseuri de folie peturi , ladite, pvc...etc), hartie si carton, aluminiu , sticla, lemn, fier pentru reciclare.

OFERTA PRODUSE SERVICII :: colectare produse reciclabile // proprii

colectare si recuperare deseuri nemetalice si periculoase.

OFERTA PRODUSE SERVICII :: Deseuri cauciuc, mase plastice, carton, sticla.
Deseuri periculoase: uleiuri, solventi, slamuri petroliere.

SOCIETATE SPECIALZATA IN MANAGEMENTUL INTEGRAT AL DESEURILOR

OFERTA PRODUSE SERVICII :: SERVICII MANAGEMENT INTEGRAT AL DESEURILOR: COLECTARE, TRANSPORT, RECICLARE/ TRATARE DESEURI RECICLABILE: HARTIE, CARTON, MASE PLASTICE, STICLA, FEROASE, NEFEROASE, DEEE, VEHICULE SCOASE DIN UZ, ANVELOPE, LEMN

SOCIETATE AUTORIZATA DE AGENTIA DE PROTECTIE A MEDIULUI IN VEDEREA COLECTARII DESEURILOR INDUSTRIALE IN VEDEREA ELIMINARII PRIN INCINERARE SI COINCINERARE.

OFERTA PRODUSE SERVICII :: COLECTARE DESEURI INDUSTRIALE.
COLECTAM: PIELE, TEXTILE, ULEI UZAT, AMBALAJE, VOPSELE, CAUCIUC, ANVELOPE, STICLA, FILTRE ULEI, ETC.

- reciclare totala si ecologizare
- transformarea deseurilor in materiale de constructii
- proiecte pilot de gestiune selectiva a deseurilor
- managementul deseurilor de birou
- managementul deseurilor nereciclabile


OFERTA PRODUSE SERVICII ::

- colectare si valorificare toate tipurile de deseuri: fier, neferoase, sticla, lemn, textile, plastic, piatra, electrice-electronice, deseu vegetal, baterii, acumulatori.

- Servicii autorizate de colectare, reciclare, depozitare temporara, incinerare si distrugere produse cu regim special si transport ADR pentru urmatoarele categorii de deseuri:
- deseuri de tesuturi vegetale
- deseuri agrochimice
- deseuri de la prepararea si procesarea fructelor, legumelor, cerealelor, uleiurilor comestibile, pulberei de cacao, cafelei, ceaiului si tutunului; producerea conservelor; prepararea si fermentarea drojdiei si extractului de drojdie si melasei
- suspensii apoase cu continut de vopsele si lacuri
- ambalaje care contin reziduuri sau sunt contaminate cu substante periculoase
- absorbanti, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei fara alta specificatie), materiale de lustruire, imbracaminte de protectie contaminata cu substante periculoase
- anvelope scoase din uz
- placute de frana cu continut de azbest
- ulei uzat si filtre de ulei
- metale feroase si neferoase
- plastic
- sticla
- hartie carton
- sticla
- lemn
- textile
- DEEE deseuri de la echipamente electrice si electronice
- baterii si acumulatori
- catalizatori uzati
- deseuri de captusire si refractare
- pesticide
- vopsele, cerneluri, adezivi si rasini continand substante periculoase.
Daca tipul de deseu detinut de dumneavoastra nu se afla in lista noastra, nu inseamna ca nu putem fi interesati, pentru mai multe detalii vizitati siteul nostru.

- FIRMA DE COLECTARE MATERIALE RECICLABILE, IN SPECIAL MATERIALE FEROASE SI NEFEROASE, COLECTARE VEHICULE SCOASE DIN UZ

- OFERTA PRODUSE SERVICII :: COLECTARE DE LA SOCIETATI SI POPULATIE DE MATERIALE FEROASE SI NEFEROASE // FIER VECHI

- Firma noastra colecteaza deseuri plastice: navete, ladite, bidoane, folie, carton, etc.

OFERTA PRODUSE SERVICII :: - reciclarea materialului plastic
- colectare si gestionare deseuri plastic

- reciclare plastic si pet

OFERTA PRODUSE SERVICII :: colectare plastic si pet

- CENTRU DE COLECTARE SI RECICLARE

RECICLAM MATERIALE TEHNICE DIN PLASTIC SI ALTE MATERIALE SIMILARE PENTRU INJECTII

-POLIAMIDA 6.6
-POLICARBONAT
-POLIPROPILENA
-POLIETILENA

OFERTA PRODUSE SERVICII :: RECICLARE MATERIALE DIN PLASTIC

MACINAM PRODUSE DIN PLASTIC LA CEREREA CLIENTULUI // POLIMIDA , POLIPROPILENA , POLIETILENA

- Societatea noastra ofera servicii de colectare a deseurilor rest si post industriale reciclabile si al deseurilor de ambalaje.
Asiguram consultanta pentru gestionarea si selectarea deseurilor, preluam intreaga gama de deseuri generate gasind solutii pentru orice tip de deseu reciclabil, valorificand cert intreaga gama de deseuri contractate.

OFERTA PRODUSE SERVICII :: In momentul de fata Intercom Ploiesti reintroduce lunar in circuit peste 1200 de tone de deseuri de plastic, deseuri textile si piele iar tendinta este in crestere.
Colectare si reciclare deseuri din material plastic // macinaturi si regranulate din materiale plastice

- Intercom plast presteaza servicii

OFERTA PRODUSE SERVICII :: colectare deseuri mase plastice // pet, plastic, folie

- S.C. Intercom serv servicii, achizitioneaza deseuri neferoase (sticla, plastic, lemn)

OFERTA PRODUSE SERVICII :: colectare si vanzare deseuri plastic, sticla

- Intercom ind industry firma specializata in colectarea deseurilor de: feroase, neferoase, lemn, plastic.

OFERTA PRODUSE SERVICII :: Colectare deseuri

- colectare, transport si reciclare deseuri

OFERTA PRODUSE SERVICII :: Firma autorizata achizitioneaza orice tip de deseuri: Plastic, navete bauturi, paine, fructe; folie polietilena HDPE, LDPE, strech, polipropilena, cu bule, pentru parchet, aluminizata; ABS; calapoade, sanuri uzate;teava plastic folosita la apa, gaze;catalizatori auto;acumulatori auto;doze, cutii bauturi;saci rafie;Plexiglas (PMMA);PVC din tamplarie – termopane;cabluri si motoare electrice;mosoare, conuri – textile;clisee- radiografii medicale;textile moi (bumbac, vatelina, scai, lana, pulovere, ciorapi );bidoane plastic;PVB curat, resturi de productie;Mase plastice; fier vechi, metale neferoase, metale pretioase. Pretul este in functie de cantitate, calitate si zona de incarcare. Punem la dispozitie containere flexibile tip big-bag. Asiguram transport in toata tara

- firma salubritate , colectam deseuri menajere si reciclabil (carton , hartie .pet .folie plastic , doze aluminiu)balotate

Servicii ecologice de colectare si reciclare deseuri electrice

Deseuri Electrice si de alte tipuri ce pot face obiectul serviciilor pe care vi le oferim:

· echipamente tehnica de calcul, birotica: monitoare, calculatoare, imprimante, ups-uri, echipamente de retea, echipamente de telecomunicatii, componente

· produse de uz casnic: televizoare, echipamente multimedia, vcr, dvd, frigidere, masini de spalat, instalatii de aer conditionat, masini de gatit (aragazuri)

· echipamente industriale, de climatizare, vitrine frigorice, roboti industriali, unelte de bricolaj, masini electrice, motoare, turbine

· deseuri rezultate in urma productiei: cabluri, placi, circuite integrate, bobine, motoare, cablaje

· corpuri de iluminat: becuri, lampi, neoane, circuite si instalatii de iluminat

· consumabile birotica: toner, cartuse de imprimanta

Va stam la dispozitie:

· colectare, reciclare deseuri electrice: produse electrice casate, nefunctionale, uzate moral

 • debarasare institutii - deseuri electrice, mobilier, echipamente voluminoase, etc
 • distrugere date confidentiale - pe care altfel nu le puteti instraina

Oferim aceste servicii pentru o gama extrem de variata de produse, in principal deseuri de echipamente electrice si electronice DEEE, becuri, lampi, corpuri de iluminat, consumabile de birotica (cartuse toner). In functie de modalitatea de colaborare oferim aceste servicii si pentru produse din cauciuc, hirtie, ambalaje, mobilier, si multe altele. Nu ezitati sa ne contactati pentru orice informatii considerati necesare!

Colectare si reciclare gratuita (2013,2014,2015,2016) - Deseuri Electrice si Electronice

Legi mediu - protectia mediului

 • Hotararea de Guvern 448/2005 privind deseurile de echipamente electrice si electronice;
 • Hotararea de Guvern 856/2005 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile, inclusiv deseurile periculoase
 • Ordin 1223/2005 privind procedura de inregistrare a producatorilor, modul de raportare si evidenta a datelor privind echipamentele electrice si electronice si a deseurilor de echipamente electrice si electronice
 • Ordin 986/2006 privind aprobarea procedurii de reglementare si control al transporturilor deseurilor pe teritoriul Romaniei
 • Strategia Nationala de Gestionare a Deseurilor
 • OUG nr.78/2000 privind regimul deseurilor
 • Legea Nr.426/2001 privind regimul componentelor, subansamblelor si produselor consumabile, parte integranta a echipamentului
 • Directiva CE 67/548/EEC/1997 privind clasificarea, etichetarea si ambalarea substantelor si produselor periculoase
 • Directiva Europeana 2002/96/CE privind modul de finantare al procesului de gestiune al DEEE

Obligatiile Firmelor - Protectia Mediului reciclare deseuri

 • sa nu arunce la gunoi sau in orice alt fel de spatii -mai putin cele special amenajate- deseurile electrice, electronice sau de orice tip. Contravine legii si se sanctioneaza
 • sa le depoziteze, de preferinta selectiv
 • sa nu faca stocuri de echipamente uzate
 • sa ne cheme ORICAND.
 • sa pastreze MEDIUL AMBIANT CURAT
 • sa ne contacteze pentru consultanta de orice fel

COLECTARE/CUMPARARE DESEURI HARTIE SI CARTON.OFERIM CEL MAI BUN PRET.PLATA PE LOC.TRANSPORT GRATUIT PENTRU TOTI CLIENTII DIN BUCURESTI.POSIBILITATE COLABORARE.

OFERTA PRODUSE SERVICII :: COLECTARE&CUMPARARE DESEURI HARTIE colectare , cumparare deseuri hartie si carton

Centru colectare deseuri hartie si carton:
- Achizitionare deseuri hartie si carton:
- Achizitionare deseuri maculatura;
- Colectare selectiva deseuri hartie si carton;
- Valorificare deseuri hartie si carton;
- Comert cu deseuri hartie si carton;

OFERTA PRODUSE SERVICII :: Achizitionare deseuri din hartie si carton;Achizitionare deseuri maculatura;
Colectare selectiva a deseurilor hartie si carton;
Valorificare deseuri din hartie si carton
Comert cu deseuri din hartie si carton;waste paper;recycling; // Deseuri din hartie;
Deseuri maculatura;
Deseuri din carton

OFERTA PRODUSE SERVICII :: colectare deseuri > HARTIE/CARTON, PET/FOLIE, plastice, deseuri textile. // HARTIE/CARTON, PET/FOLIE

Intercom T&T va ofera servicii profesionale in domeniul colectarii si recuperarii deseurilor reciclabile metalice si nemetalice in Ploiesti Prahova,Dambovita,Bucuresti,Buzau,Cluj,Suceava etc .

OFERTA PRODUSE SERVICII :: Oferim servicii autorizate de colectare deseuri :
- deseuri de fier
- deseuri de cu pru
- deseuri de alama
- deseuri de plumb
- deseuri de aluminiu
- deseuri de plastic
- deseuri de sticla
- deseuri de hartie, carton, maculatura
- deseuri din sticle
- deseuri de lemn
- deseuri de textile
- deseuri de la echipamente electrice si electronice
- deseuri de DEEE
- deseuri de baterii si acumulatori / catalizatori uzati
- deseuri de deseuri de captusire si refractare
- deseuri de folie / navete / ladite

Achizitii deseuri


Plastic

In lume exista peste 50 de tipuri de materiale plastice ce sunt fabricate din materii prime epuizabile, cum ar fi petrolul, carbunele si gazul natural.

Principala problema a materialelor plastice este ca ele nu sunt biodegradabile, rezistand in mediu perioade foarte lungi de timp.

Tipurile de deseu pe care le achizitionam sunt in special polimerii tehnici cum ar fi: poliamide, policarbonat, pmma (plexiglas) si stireni. Toti acestia fiind des intalniti in industria producatoare de componente auto, HDPE, LDPE, PP, PVC.

Hartia

Milioane de tone de hartie sunt folosite anual pentru diferite activitati.

Reciclarea hartiei foloseste doar jumatate din cantitatea de energie folosita initial la obtinerea ei.

Sticla

Sticla este fabricata in mare parte din nisip si necesita o cantitate enorma de energie.

Piele

Achizitionam cantitati nelimitate de deseuri din piele naturala care provin din industria mobilei, industria auto, industria marochinariei si imbracamintei.

Cauciuc

Cauciucul, un material energointensiv, este supus uzurii, indiferent unde este folosit. Noi achizitionam deseuri din cauciuc nevulcanizat, deseuri de benzi transportoare cu insertie textila sau metalica si camere de aer uzate.

Textile

Achizitionam deseuri textile poliamidice, deseuri textile monofilare din poliamide,copoliamide si polipropilena.

Intercom isi desfasoara activitatea in domeniul colectarii si reciclarii de plastic, piele, cauciuc si textile, asigurand si servicii de intermediere in valorificarea deseurilor detinute de dumneavoastra daca aceste cantitati depasesc 30 tone.

DE CE INCINERAREA DESEURILOR ?

Pentru ca reziduul rezultat in urma incinerarii deseurilor este complet sterilizat si ocupa un volum cu peste 80% mai mic decat inainte de tratament.

Pentru a face fata exigentelor si capriciilor pietei,societatea INTERCOM va ofera servicii autorizate de colectare, reciclare, depozitare temporara, incinerare si distrugere produse cu regim special, expirate si transport ADR pentru aproape toate categoriile de deseuri:

- deseuri de tesuturi vegetale si animale;

- deseuri agrochimice;

- deseuri de la prepararea si procesarea fructelor, legumelor, cerealelor, uleiurilor comestibile, pulberei de cacao, cafelei,ceaiului si tutunului; producerea conservelor; prepararea si fermentarea drojdiei si extractului de drojdie si melasei;

- deseuri de suspensii apoase cu continut de vopsele si lacuri

- deseuri de ambalaje care contin reziduuri sau sunt contaminate cu substante periculoase

- deseuri de absorbanti, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei fara alta specificatie), materiale de lustruire, imbracaminte de protectie contaminata cu substante periculoase

- deseuri de cauciuc si anvelope scoase din uz

- deseuri de deseuri cu continut de azbest

- ulei uzat si filtre de ulei

- deseuri de metale feroase si neferoase

- deseuri de plastic

- deseuri de sticla

- deseuri de hartie carton

- deseuri de lemn

- deseuri de textile

- deseuri de la echipamente electrice si electronice - DEEE

- deseuri de baterii si acumulatori,deseuri de catalizatori uzati

- deseuri de captusire si refractare

- deseuri de pesticide - deseuri de vopsele, cerneluri, adezivi si rasini continand substante periculoase.

-deseuri provenite de la fabricile de apa ,deseuri provenite de la fabricile de suc,deseuri provenite de la fabricile de ulei,deseuri provenite de la statii de epurare,deseuri provenite de la croitorii,deseuri provenite de la imm

Transportul deseurilor

Transportul deseurilor periculoase se efectueaza de la generator sau detinator, denumit expeditor, catre operatorul economic care realizeaza operatia de colectare/stocare temporara/tratare/valorificare/eliminare, denumit destinatar, pe baza formularului pentru aprobarea transportului deseurilor periculoase. Destinatarul, la primirea formularului, poate accepta efectuarea transportului, caz in care semneaza si stampileaza formularul, sau poate solicita informatii suplimentare din partea expeditorului. Pentru efectuarea efectiva a trasportului este necesar, insa, si acordul agentiei judetene pentru protectia mediului in a carei raza teritoriala se afla instalatia de tratare/valorificare/eliminare. Acordul este dat in maxim 7 zile lucratoare de la primirea tuturor informatiilor solicitate de catre agentia judeteana pentru protectia mediului.

Formularul pentru aprobarea transportului deseurilor periculoase se intocmeste in 6 exemplare originale si se pastreaza dupa cum urmeaza:
- un exemplar la expeditor,
- un exemplar la destinatar,
- un exemplar la transportator,
- un exemplar la agentia judeteana pentru protectia mediului care a dat aprobarea pentru efectuarea transportului deseurilor periculoase,
- un exemplar la inspectoratul pentru situatii de urgenta al judetului in a carui raza teritoriala se afla expeditorul deseurilor periculoase,
- un exemplar la agentia judeteana pentru protectia mediului in a carei raza teritoriala se afla expeditorul deseurilor periculoase.

Ruta de transport a deseurilor periculoase se stabileste de catre expeditor si transportator, avandu-se in vedere pe cat posibil ocolirea oraselor, si se autorizeaza de catre inspectoratul pentru situatii de urgenta al judetului in a carui raza teritoriala se afla expeditorul, inscriindu-se in documentele de insotire ale transportului deseurilor periculoase.

Pentru deseurile periculoase generate in cantitate mai mica de 1 t/an, formularul de expeditie/transport deseuri periculoase, nu trebuie sa contina aprobarea agentiei pentru protectia mediului in raza careia se afla destinatarul deseurilor periculoase, dar pentru cantitatile mai mari, din aceeasi categorie de deseuri periculoase, aceasta aprobare este obligatorie.

Destinatarul este obligat sa preleveze o proba din fiecare transport de deseuri periculoase, pe care sa o pastreze in conditii de siguranta si etichetata corespunzator un interval de cel putin 3 luni.

In cazul transporturilor de deseuri periculoase din aceeasi categorie catre acelasi destinatar, urmand aceeasi ruta de transport stabilita in formularul pentru aprobarea transportului deseurilor periculoase, cu o frecventa mai mare de un transport pe luna, expeditorul este obligat sa transmita catre inspectoratul pentru situatii de urgenta formularul de expeditie/transport deseuri periculoase numai la efectuarea primului transport, Incepand cu cel de-al doilea transport, expeditorul este obligat sa informeze inspectoratul pentru situatii de urgenta cu 48 de ore inaintea efectuarii fiecarui transport de deseuri periculoase, prin fax, nota telefonica sau e-mail. Deseurile periculoase care fac obiectul transportului trebuie sa fie ambalate si etichetate in conformitate cu prevederile legale referitoare la transportul marfurilor periculoase.

Transportul deseurilor nepericuloase se efectueaza pe baza formularului de incarcare-descarcare deseuri nepericuloase, intocmit in 3 exemplare si pastrat: un exemplar semnat si stampilat la expeditor, unul la transportator, semnat, completat cu codul numeric personal al persoanei care transporta deseurile si cu numarul de inmatriculare al mijlocului de transport, iar ultimul se transmite destinatarului prin intermediul transportatorului.

Transportul si controlul deseurilor nepericuloase destinate operatiilor de colectare/stocare temporara/tratare/ valorificare/eliminare se efectueaza pe baza formularului de incarcare-descarcare deseuri nepericuloase, completat si semnat de catre expeditorul, transportatorul si destinatarul deseurilor nepericuloase.
Incalcarea prevederilor prezentei hotarari atrage raspunderea civila sau contraventionala. In functie de gravitatea faptei savarsite se poate plati o amenda cuprinsa intre 3.000 si 30.000 lei.

Intocmirea documentelor de transport pentru deseuri periculoase si nepericuloase se realizeaza cu seriozitate conform legislatiei in vigoare .

Principalele tipuri de deseuri


Hârtie şi carton

Principalele tipuri de deseuri din hartie si carton reciclabile:

n Hârtii poligrafice (hărtii pentru imprimanta şi de ziar) ;

n Hârtii şi cartoane de împachetat ;

n Hârtie igienica şi de uz casnic;

n Carton gofrat

n Hârtii şi cartoane tehnice speciale.

Surse:

o Tipografii, edituri, chioşcuri de distribuire a presei,

o Intreprinderi care prelucrează hârtie,

o Magazine,

o Autorităţi, administraţii, firme de prestări servicii,

o Gospodării particulare.

Infrastructura.

n Agenţii de salubritate colectează deja separat acest tip de deşeuri, în special de la agenţii economici şi mai puţin de la populaţie.

n Această colectare separată trebuie să se extindă şi la nivelul populaţiei, deoarece o foarte mare cantitate de hârtie şi carton poate fi recuperată din acest sector.

n In prezent există pubele de capacităţi de 1,1 m3 şi chiar mai mici aşezate în diferite zone de către agenţii de salubritate. Acolo unde pubelele speciale pentru hârtie nu conţineau şi alte tipuri de deşeu menajer, aceste pubele au rămas în continuare, iar în celelalte zone au fost ridicate.

n De ex. prin utilizarea hârtiei vechi la fabricarea hârtiei noi,

n atat consumul de lemn cat si cheltuielile in energie pentru transportul lemnului si pentru productie se reduc.

n se reduc si efectele negative asupra climei, ca urmare a defrisarii suprafetelor forestiere (ce diminueaza procesul transformarii dioxidului de carbon in oxigen), si asupra solului (cresterea riscului de eroziune).

n Hartia fabricata pe baza hartiei vechi are de asemenea o nevoie mai scazuta de apa si o incarcatura in ape reziduale mai mica decat hartia fabricata numai din material lemnos.

Potentialul de contaminare.

n Reciclarea hârtiei depinde foarte mult de calitatea deseurilor de hartie colectate.

n Hârtia şi cartonul pot fi foarte usor contaminate cu alte tipuri de deseuri menajere, in special cu lichide.

n De aceea este indicata colectarea deseurilor de hartie si carton in containere special amenajate cu o deschizatura mai ingusta, care sa ingreuneze introducerea si altor tipuri de deseuri menajere.

Principalele utilizari ale hartiei reciclate

- în industria hartiei ca materie prima fibroasa (substituirea pastei de hartie):

n fabricarea din nou a hârtiei (valorificare optimă),

n a cartoanelor sau mucavalelor (valorificare inferioară)

n Reciclarea hârtiei se poate face de cel mult 6-10 ori, deoarece la fiecare reciclare lungimea fibrei de celuloză scade, ceea ce duce la diminuarea rezistenţei mecanice şi a calităţii (aspect, culoare) hârtiei nou fabricate, la reducerea productivităţii muncii şi la creşterea pierderilor tehnologice.

n După atingerea acestui număr de cicluri, hârtia inferioară calitativ, poate fi utilizatăîn alte domenii

- în industria materialelor de construcţii:

n ca izolant termic în panourile de prefabricate

n la producerea de placi fibroase (peretii din carton cu gips),

n ca material de umplere a ambalajului

- combustibili obţinuţi din deşeuri (în amestec cu cele din plastic şi lemn).

Utilizarea ecologica a valorificarii hartiei vechi este, din punctul de vedere al managementului deseurilor, cea mai importanta cale in reducerea cantitatilor de deseuri. Astfel, este diminuata poluarea mediului prin:

n Economisirea cantitatilor de materii prime si de energie;

n Diminuarea emisiilor de gaze si ape reziduale.

Materiale plastice

Infrastructura de colectare si prelucrare pentru plastice nu trebuie stabilita la nivel national.

In general, aceasta este limitata la zone locale.

Insa, multi consumatori care doresc sa recicleze deseurile din plastic constata ca nu exista centre specializate de preluare a acestor deseuri.

In multe zone au fost realizate proiecte pilot de colectare separata a deseurilor din plastic, in special a sticlelor PET, acestea avand un rezultat destul de bun.

In România, consumul de plastic, deci si cantitatea de salubrizat a crescut dramatic abia dupa schimbarea politica produsa in anii .90.

Datele actuale arată că în România la circa 2m3 de deşeuri menajere se găsesc în medie 4kg resturi de polietilenă.

Pentru 1 tonă polietilenă recuperată se economisesc 8t petrol şi se pot fabrica 6000 m2 folie netransparentă sau 3000 recipienţi de ambalat

Plasticul , prezent în deşeuri, se împarte în urmatoarele grupe:

Cea mai mare parte din producţia de materiale plastice este constituite de PE, PVC, PP si PS. In domeniul ambalajelor sunt utilizate mai ales tipurile de materiale plastice PE si PP

Deşeurile din plastic se clasifică în funcţie de timpul de utilizare, în:

n Timp de utilizare scurt (mai mic de doi ani): ambalajele produselor textile, alimentare şi chiar chimice (dacă nu sunt toxice), filme, folii, saci, sticle, cutii

n Timp de utilizare mediu (2-10 ani): ambalaje speciale, seringi, sticle speciale, articole de uz casnic, piese pentru automobile

n Timp de utilizare mare (peste 10 ani): ţevi, carcase aparate, obiecte de uz gospodăresc, cabluri, piese pentru utilaje

Potenţialul de contaminare.

Deşeurile din plastic aduse la unităţile de procesare sunt, în general contaminate cu materiale străine.

Materialele străine, cum ar fi alimentele cauzează uzarea granulatorilor şi a altor echipamente utilizate în sortarea şi reciclarea acestor materiale.

Recuperarea maselor plastice

Prezintă dificultăţi atât în privinţa sortării lor pe categorii în funcţie de densitate, cât şi în ceea ce priveşte aplicarea tehnologiilor de valorificare, care nu sunt complet puse la punct şi astfel produsele obţinute sunt de o calitate inferioară celor realizate direct din materii prime

Succesiunea operaţiilor în vederea reciclării maselor plastice:

n îndepărtarea impurităţilor (piatră, lemn, hârtie, sfoară, cârpe, paie, nisip, corpuri metalice, praf)

n spălarea

n uscarea într-un curent de aer cald

n mărunţirea prin tocare si transformarea în pelete

Direcţii de valorificare a materialelor plastice:

n Din deşeuri de polietilenă de înaltă presiune se obţin recipiente (nu pentru alimente), rezervoare, găleţi, jucării, conducte sau folii

n Deşeurile din polistiren expandat folosit ca ambalaj pot fi reprelucrate sub forma altor materiale

n Deşeurile din policlorură de vinil pot fi transformate în plăci fono – şi termoizolante utilizate în construcţii

n Deşeurile mixte de polimeri prelucrate prin injecţie sau extrudere conduc la obţinerea de lambriuri din plastic, docuri pentru ambarcaţiuni, mobilă de grădină, traverseMateriale textile

Prin materiale textile refolosibile se înţeleg produsele ţesute sau neţesute şi tricotajele din orice materie textilă, scoase din uz şi care provin din gospodăriile individuale, unităţi militare, spitale, internate, folosite în industrie sau alte domenii

Nu sunt avute în vedere materialele textile refolosibile provenite din deşeuri industriale rezultate din procesele tehnologice de filare, ţesere, finisare, tricotare, confecţionare, care intră în sarcina şi fac obiectul preocupărilor întreprinderilor producătoare, unde se valorifică în circuitul intern

Condiţiile de colectare, clasificare, sortare precum şi condiţiile tehnice de calitate a materialelor textile refolosibile sunt precizate în STAS 2091/5-86

Aceste materiale nu trebuie să conţină:

n Bucăţi de ţesătură putredă, mucegăită, mâncată de molii sau rozătoare

n Corpuri străine (lemn, carton, cauciu, metal, sticlă, nasturi, catarame, ect.)

n Materiale care se întăresc în contact cu apa (var, ciment, ipsos, făină, mălai, etc.)

n Urme de ulei, ceară, bitum, vopsea, care nu ies la spălat

n Un conţinut de praf mai mare de 3% pentru lână, bumbac , respectiv 5% pentru mătase

n Un conţinut de umiditate maxim de 15% la lână, 8% bumbac, 10% mătase, 5% fibre sintetice

O premisa esenţiala pentru reutilizarea si valorificarea textilelor vechi este colectarea selectiva a mărfii curate, uscate si igienizate

Recuperarea materialelor textile refolosibile se recomandă a fi făcută direct de la populaţie şi nu din deşeurile menajere, deoarece se produce deteriorarea fibrelor şi a ţesăturilor, mai ales în contact cu levigatul

Materialele textile refolosibile se sortează şi apoi se ambalează pe grupe, categorii, tip şi culoare, în baloturi bine presate cu masa de 50 – 150kg.

Fiecare balot este etichetat cu toate datele necesare identificării

Depozitarea baloturilor se face în magazii curate, bine aerisite, lipsite de umiditate, rozătoare sau molii

Transportul baloturilor spre fabricile de profil se face cu mijloace de transport acoperite

Direcţii de valorificare:

n cârpe de sters.

n dupa o prelucrare relativ costisitoare (maruntire, separarea fibrelor) ca fibre secundare in industria textila, ca si in cea a bumbacului si a lanei, ca material fibros.

n Probleme la prelucrare apar din cauza cresterii proportiei de fibre sintetice, respectiv a amestecarii lor in textile cu fibre naturale, astfel incat sunt necesare metode de prelucrare mai scumpe.

n Fibrele textile secundare si carpele de sters trebuie concureaza pe piata internationala cu produse de calitate superioara. Este vorba in primul rand de concurenta cu fibre primare (bumbac, fibre sintetice) care sunt puternic dependente de cursul de schimb al dolarului, ca si de pretul petrolului.

n La fabricarea carpelor de sters se foloseste din ce in ce mai mult hartia.

Tehnici de compactare si depozitare a deseurilor

Compactarea deseurilor se realizeaza in vederea reducerii volumului deseurilor ,in special pentru transportul acestora sau pentru stocare.Prin compactare se reduc,astfel,costurile de transport si dimensiunile spatiului de stocare necesar.

In functie de tipurile de deseuri prelucrate au fost dezvoltate diferite echipamente de compactare a acestora.De exemplu ,pentru deseurile de ambalaje din plastic sunt recomandati tamburii cu tepi ,care perforeaza deseurile de ambalaje din plastic si usureaza compactarea lor.

Compactarea poate fi realizata cu prese operate mecanic sau hidraulic .Presele pot fi dotate si cu un mecanism de balotare a deseurilor compactate pentru usurarea transportarii lor.

Gestionarea deseurilor a ajuns tema de baza la nivel mondial, deoarece depozitele de deseuri neacoperite sunt niste reactori biochimici si adevarate bombe cu ceas.

Un mediu inconjurator sanatos este nevoia de baza a omului. Aceasta inseamna: aer curat, apa curata si un pamant curat.

Daca nu se iau masuri urgente, pagubele aduse mediului inconjurator, vor crea probleme de nerezovat pentru generatile viitoare:

- Contaminarea atmosferei, a cursurilor de apa, precum si a terenurilor agricole.

- Pericolul apartiei bolilor si a epidemiilor.

- Costurile ridicate care nur vor mai putea fi finantate.

- Irosirea energiei si a materiilor prime.

- Proteste intensificate in randul populatiei.

Regulamentul actual de mediu al Uniunii Europene interzice depozitarea deseurilor netratate.

Intercom T&T ofera posibilitatea de a manevra fara probleme cantitatile enorme de deseuri si oprirea imediata a degradarii mediului inconjurator.

Deșeurile municipale sunt deșeurile menajere și asimilabile colectate din localități -în mediul urban și rural, gospodării, instituții publice, unități comerciale, agenți economici (deșeuri menajere și asimilabile), deșeuri stradale colectate din spații publice, străzi, parcuri, spații verzi, precum și deșeurile rezultate din construcții și demolări colectate de operatorii de salubritate. Cea mai mare parte a deșeurilor din această categorie provine din gospodării (aproximativ 81%)

Principalele provocări legate de obiectivele de reciclare constau atât în diversificarea serviciilor în domeniul colectării, sortării și procesării deșeurilor, cât și în schimbarea mentalității consumatorilor prin descurajarea consumului exagerat și a risipei de materii prime și încurajarea consumului responsabil și prietenos cu mediul.

Deșeurile reciclabile pot fi colectate atât separat pe tip de deșeu – ambalaje: hârtie și carton, metale, sticlă, PET, alte plastice, deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) etc., cât și în amestec, ținând cont de compatibilitatea anumitor fluxuri de materiale așa cum este in cazul așa numitelor „ambalaje ușoare”, compuse din plastic și metal.